SmartfeedSmartfeed | OSS | Holdet | | Dato og tid er ons 23. sep 2020 17:39

IFPA turneringsgebyr fra 2021?

Alle spillemaskine relevante events annonceres her i denne kategori

Redaktør: TheRealEd

 • Forfatter
 • besked
Brugeravatar

FlyveHest

 • Indlæg: 759
 • Tilmeldt: ons 11. sep 2013 20:59
 • Geografisk sted: Ballerup, Danmark
 • Highscores: 0
  Arcade winning challenges: 0

IFPA turneringsgebyr fra 2021?

Indlægman 2. dec 2019 19:41

Hej alle,

Der er pt. en igangværende diskussion omkring turneringsgebyrer (forslag lige nu er 1$/spiller/turnering) som IFPA overvejer at instituere fra 2021 sæsonen, altså, fra 1/1/2021.

Pengene vil blive brugt til at holde IFPA igang, og nogle af pengene vil også gå tilbage til spillerne selv, f.eks. til organisering af mesterskaber, streaming, turneringer mm. (Ikke umiddlabrt til præmiepenge, som det ellers gør i USA, lovgivningen i EU er meget striksere når det kommer til det, og jeg tror ikke der er nogen der orker at skulle svare skat og hvad ved jeg af den slags)

Dette er et emne jeg ikke føler mig klædt godt nok på til at kunne varetage uden at have noget eksternt input, så, i må meget gerne poste jeres tanker, kritik, glæde, forargelse, alternative idéer eller hvad i har på hjerte herunder så jeg kan blive lidt mere informeret om den generelle danske holdning.
Billede
Brugeravatar

soren

 • Indlæg: 1372
 • Tilmeldt: tirs 11. nov 2008 19:56
 • Geografisk sted: København
 • Highscores: 0
  Arcade winning challenges: 0

Re: IFPA turneringsgebyr fra 2021?

Indlæglør 7. dec 2019 09:38

I bund og grund er IFPA snildt den berømte dåller værd. Og når det hænger sådan sammen, så kommer sådan en betaling snigende før eller siden.

Man kan jo heller ikke betænke Sharperne og deres folk i at have lyst til at få tilbage for den tid og energi, de har lagt i det. Og at få omkostninger dækket. Meeeeen, når man se på deres sponsorliste, så synes jeg man har lov at skyde på, at den del skulle være hjemme.

Argumentationen for at gøre det (oprindeligt) nager mig dog. Da jeg synes jeg gang på gang har hørt et lidt for billigt argument fra de personer/organisationer, der er aktører i den kommercialisering af konkurrence flipper, i mangel af bedre begreb, der foregår. Nemlig: "We want to see pinball grow". Et buzz-word, der tilsyneladende kan bruges til at blåstemple hvad som helst.

Jeg spørger mig selv. Er det at udbrede flipper, at lade alle i Nordamerika betale. For at videreføre de penge til de 100 bedste spillere. I forbindelse med arrangementer der jo nok skulle være blevet udsolgt alligevel. Med de samme deltagerer. Og de samme slutplaceringer.

Der hvor IFPA har været kraftigt medvirkende til at udbrede flipper er det helt modsatte i mine øjne. Nemlig at det var simpelt, velkomment - og gratis - at få sine arrangementer og deltagere ind på ranglisten. Samt det internationale udgangspunkt, som har været enestående for IFPA. Noget for alle slags steder (1 eller 100 maskiner) og spillere (høj som lav som nybegynder). Og hvor i verden det måtte være.

Jeg synes rangliste skulle være gratis for deltagere og arrangører. Så kan de turneringer der ønske at være med i en højprofileret serie med pengepræmier til finale deltagerne og alt det jazz, melde sig på mod betaling.

At gøre det mere elitært vil jeg ikke kalde at udbrede flipper. Det er måske noget andet. At applere for sponsorater, medieaftaler og samarbjedsaftaler. Sig det som det er.

At opkræve penge fra alle og lade dem gå til vindere af de store turneringer er at ville eliten frem for breden. Så bliver den nogle gange vendt på hovedet i argumentationen, hvor modsvaret er, at pengene jo bare går fra de lokale præmiepuljer. Som alligevel, og i sig selv, er for de bedste spillere. Men, nu er det jo sådan, at vi her i Europa ikke har nogen præmiepuljer. Og hvad med de turneringer, hvor indtæger går velgørenhed. Som var Bowen Kerins' anke.

Og hvad angår samarbejdspartnerer, så siger jeg at pengespil skal holde sig langt langt væk fra flipper. Og den vigtigste begrundelse for det er, at flippermaskiner ikke må ses i lighed med casinomaskiner. Nu vi taler om IFPA var det særdeles glædeligt, at de smed MyBookie på porten igen.

Jovist er det blevet en stor pukkel for IFPA med alle de turneringer der kører nu til dags. Men med al respekt for de gode folk i IFPA, så kunne proceduren optimeres 5000 gange.

Her er nogle forslag.

1. Givetvis 95% af alle turneringer kan beskrives ud fra en standard formular på websiden. Som automatisk udregner TGP og godkendes. Resultatet ligeså.

2. Erfarne TD bliver betroede, så deres turneringer bliver auto godkendte.

3. Simplificer reglerne for TGP mv. Se hvor galt det er gået med tids-komponenten.

4. Lav "deltagerliste" på turneringen på websiden. Med mulighed for at TD kan skjule det for offentligheden, hvis ønsket. Og gør det muligt at man kan gå ind på en turnering (inden start) og få deltagerlisten arrangeret på forskellig vis. Inddelt i grupper mv. Gør det nemmere at være TD. Ergo at køre og indrapporter turneringen korrekt (og med det samme). Lister som både web og PDF. Jeg har selv lavet software til det formål. Men det er en anden historie.
Brugeravatar

soren

 • Indlæg: 1372
 • Tilmeldt: tirs 11. nov 2008 19:56
 • Geografisk sted: København
 • Highscores: 0
  Arcade winning challenges: 0

Re: IFPA turneringsgebyr fra 2021?

Indlæglør 7. dec 2019 09:45

Hvis de nye regler vil medføre, at nogle penge går tilbage til det land turneringerne er spillet i, vil jeg foreslå, at alt tilkommer et "officielt" DM. Og håber på bred opbakning til det. Hvis det ikke bliver tilfældet og der knages over at nogle betaler gildet for andre, så må pengene gå tilbage til dem der arrangerer turneringer. Forholdsmæssigt.
Brugeravatar

FlyveHest

 • Indlæg: 759
 • Tilmeldt: ons 11. sep 2013 20:59
 • Geografisk sted: Ballerup, Danmark
 • Highscores: 0
  Arcade winning challenges: 0

Re: IFPA turneringsgebyr fra 2021?

Indlægsøn 8. dec 2019 12:44

soren skrev:Hvis de nye regler vil medføre, at nogle penge går tilbage til det land turneringerne er spillet i, vil jeg foreslå, at alt tilkommer et "officielt" DM. Og håber på bred opbakning til det. Hvis det ikke bliver tilfældet og der knages over at nogle betaler gildet for andre, så må pengene gå tilbage til dem der arrangerer turneringer. Forholdsmæssigt.


I og med vi ikke har et betroet forbund eller formandsskab som spillere som helhed har mulighed for at vælge, der ville kunne forvalte disse penge, er jeg helt enig i at de ubeskåret bør gå til afholdelse af DM, hvilket også er det der er lagt op til i forslaget.
Billede
Brugeravatar

FlyveHest

 • Indlæg: 759
 • Tilmeldt: ons 11. sep 2013 20:59
 • Geografisk sted: Ballerup, Danmark
 • Highscores: 0
  Arcade winning challenges: 0

Re: IFPA turneringsgebyr fra 2021?

Indlægons 11. dec 2019 20:59

Forslaget der er ved at tage form på CD mailinglisten er, hvis vi ser bort fra noget lande-kurs-buyingpower udligning, noget der ligner at for at en turnering bliver IFPA sanktioneret, og derfor giver WPPR point til ranglisten, skal TDen sørge for at der bliver indebetalt et beløb svarende til 1€ pr spiller, efter turneringen er overstået.

Derefter vil en procentdel, som nu svæver i omegnen af 90%, blive ført tilbage til landet til at blive brugt som landet selv synes, det kunne være til at afholde den nationale serie / turnering (vi har pt. valgt at afgøre det hele med én turnering, hvor mange andre lande kører en serie af turneringer), det kunne være til at finansiere spilleres rejse til VM, EM, det kunne være at donere til velgørende formål i IFPAs navn, lønne CDen (YEEEHAW! ;), eller noget helt femte, så længe det er relateret til pinball.

Det er også muligt for et land selv at stå for finanserne, og lade CDen rapportere tilbage til IFPA når en TD har betalt turneringsskatten, hvorefter en turnering så bliver sanktioneret.

Intet er endeligt endnu, men meget peger i retning af det bliver noget ala ovenstående, jeg ville i hvert fald blive meget overrasket hvis der ikke bliver en eller anden form for betaling for turneringer.

Så er i informeret om situationen som den er lige nu :)
Billede
Brugeravatar

soren

 • Indlæg: 1372
 • Tilmeldt: tirs 11. nov 2008 19:56
 • Geografisk sted: København
 • Highscores: 0
  Arcade winning challenges: 0

Re: IFPA turneringsgebyr fra 2021?

Indlægtors 12. dec 2019 07:35

Cool du tages os med i den del af udviklingen, FLY.

I øvrigt, nu vi er i gang med at skyde efter IFPA. Det der med at de sælger vores kontaktoplysninger til sponsorerne - fy fy fy, Hr. Sharpe.

Tilbage til Events

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster