SmartfeedSmartfeed | OSS | Holdet | | Dato og tid er tors 20. jun 2019 22:29

Hantarex Polo 28 chassis - springer sikring

Om arcademaskiner, spil, tips, reparation osv.
  • Forfatter
  • besked

perolsen

  • Indlæg: 235
  • Tilmeldt: tirs 19. dec 2006 21:16
  • Geografisk sted: Nordjylland
  • Highscores: 0
    Arcade winning challenges: 0

Hantarex Polo 28 chassis - springer sikring

Indlægons 29. maj 2019 22:43

Gaften

Jeg har brug for input + råd :D

Jeg har et Hantarex Polo 28 chassis som jeg bar ikke kan få liv i, jeg mener selv det er strømforsynings delen der er problemet.

Chassiet døde den anden dag i min Time Chrisis.. den anden af de to skærme.

Jeg startede med at skifte C108 - 150 uf 400v den store cap i strømforsyningen da den målte helt hen i vejret.
Det viste sig så at også at følgende stumper var døde:

T101 (IRFBC30), skiftede den med en IRFBE30.
D105 MUR460
ZD101 18V zener

Aliegevel så springer sikring når jeg sætter strøm på...

Har derfor også skiftet de resterede caps i strømforsynings delen, uden held

Måler jeg på R103 NTC10 - den termiske sikring så måler den godt 9.8 ohm, så den bør være OK.

Har haft et ben oppe på alle dioder i strømforsynings delen, og testet dem - den eneste diode der var defekt var D105 MUR460, som er skiftet alle andre er OK.

Jeg har også prøvet at løfte L103, tættest mod TP6, og sætte en pære på i den anden ende af L103 (tættest mod strømforsyningen) for at udelukke resten af printet, alligevel så springer den lore sikring, og tager T101 med sig i faldet.. så et eller andet er der galt i strømforsynings delen på det print, men hvor....

Ang T101 transistoren.....vil da mene at en IRFBC30 er god nok som en erstatning for IRFBE30??
tested and changed parts.jpg


chassis rep.jpg
Mvh
Per Olsen
Se mit game room (OPDATERET 2019) - https://www.youtube.com/watch?v=RBDr0JaW7uw

perolsen

  • Indlæg: 235
  • Tilmeldt: tirs 19. dec 2006 21:16
  • Geografisk sted: Nordjylland
  • Highscores: 0
    Arcade winning challenges: 0

Re: Hantarex Polo 28 chassis - springer sikring

Indlægons 29. maj 2019 23:17

En positiv opdatering...

Manualen siger at T101 skal være en IRFBC30 - men jeg har sat en IRFBE30 (med E istedet for C)
T101 der var i chassiet var en STP4NA60 (N - CHANNEL MOS 600V - 4.3A)

Jeg havde en 2SK3567 (N Channel MOS 600V - 3.5A) liggende fra et gammelt TV

Jeg har sat den i og nu springer sikring ikke mere og jeg har B+ ved TP6 på 88V - den skal jeg så lige have op på 145V og neck glød i skøærmen også.

Men et skridt i den rette vej...
Mvh
Per Olsen
Se mit game room (OPDATERET 2019) - https://www.youtube.com/watch?v=RBDr0JaW7uw

perolsen

  • Indlæg: 235
  • Tilmeldt: tirs 19. dec 2006 21:16
  • Geografisk sted: Nordjylland
  • Highscores: 0
    Arcade winning challenges: 0

Re: Hantarex Polo 28 chassis - springer sikring

Indlægtors 30. maj 2019 00:06

Tænker at den MOS - 2SK3567 ikke er hurtig nok og defor er mine volt så lave, må nok hellre få fat i en STP4NA60 som der jo sad i, frem for at gøre det mere besværligt.

TP6 = 88V skal være 145V
TP7 = 18V skal være 85V
TP8= 51V, for høj skal 27V
TP9 = 49V, for højskal være 15V
Mvh
Per Olsen
Se mit game room (OPDATERET 2019) - https://www.youtube.com/watch?v=RBDr0JaW7uw

perolsen

  • Indlæg: 235
  • Tilmeldt: tirs 19. dec 2006 21:16
  • Geografisk sted: Nordjylland
  • Highscores: 0
    Arcade winning challenges: 0

Re: Hantarex Polo 28 chassis - springer sikring

Indlægons 5. jun 2019 13:13

Ny STP4NA60 monteret..og ikke vildt meget fremskridt.
Jeg har mein kampf med mit Hantarex Polo 28" chassis....

Så stor en kamp, at det nok snart ryger i skam-dig-krogen :)

Lidt baggrund hvorfor...

Det hele startede med at sikringen sprang, følgende dele var så helt færdige.

c108 150 uf 400v (målte kun 32 uf)
T101 IRFBC30 (delt i to)
ZD101 18V zener (kortsluttet)
D105 MUR460 (kortsluttet)

Alle dele ovenover er skiftet, og nå står jeg med et strømforsyning der "virker" men giver kun de 5-10V ud... den tikker hvis man lytter til transformatoren

Jeg har checket alle dioder, inkl zener diode i PSU delen.
Alle er fine!
Skiftet alle caps i PSU delen, inkl resten af chassiet.

Min B+ svinger mellem 8-10V.. jeg har isoleret ben 3 på flyback, endda også løftet L103 (mod tp6) og en 40W pære på den modsatte ende af L103 - når pæren er i så er der ingen lys i den, og volt svinger mellem 5-10 - tager jeg pæren af så ryger den op på godt 100V...

Har også løftet et ben på
L103, L106, og D118 så resten af strømforsyning ikke har forbindelse mod chassis.

Så der må være et eller andet der er kortslutter et sted, men også underligt at der kommer 100V+ og den stiger når jeg piller pæren fra... så virker min PSU? men den er bare træt....?!
Jeg vil da mene at hvis PSU er "træt" så er det normalt kondensatore.. men dem har jeg skiftet.. enda tre gange!

Har også skiftet
IC101 (UC3842)

Men det gav ingen ændring - jeg vil mene at det problem jeg har er enten at IC101 ikke kan finde ud af regulere volt ordenligt, der har jeg læst at de tre modstande R111,R112,R113 (1.5Ohm) kan spille en rolle, dem har jeg mål enkeltvis og de måler fine.
Problemet kan jo også være selve transformatoren... så kan jeg jo fejlsøge til der bliver grønt snevejr og grisene får vinger :) men jeg tror ikke den fejler noget

Så jeg får lidt lange løg af det møj chassis.. men jeg vil på den anden side heller ikke give op... har ikke gjort det endnu på noget af mine ting..

Mit næste træk er at skifte de tre modstande.. tænker om de måske ændre modstand når de bliver belastet... det er da et forsøg værd :)

Kom gerne med en tip hvis du har set det før... det er helt sikkert mig der overser noget... men jeg syntes snart jeg har været alt igennem i psu delen, inkl lodninger.
Mvh
Per Olsen
Se mit game room (OPDATERET 2019) - https://www.youtube.com/watch?v=RBDr0JaW7uw

perolsen

  • Indlæg: 235
  • Tilmeldt: tirs 19. dec 2006 21:16
  • Geografisk sted: Nordjylland
  • Highscores: 0
    Arcade winning challenges: 0

Re: Hantarex Polo 28 chassis - springer sikring

Indlægtors 6. jun 2019 16:53

Jeg har lige haft pillet trafo'en af og målt alle vindingerne - der er ikke en der er kortsluttet.
Så det kan næsten heller ikke være trafo så vil jeg mene at den skulle melde kortsluttet et sted.

Jeg har vedlagt et billede af mine målinger... den der primær side kunne jeg ikke lige hitte rundt i de tal der stod i manualen og antal pins.. så den talrække er min egen.
TH101 coils.PNG

TH101 test.jpg


De der tre R111,R112 og R113 som efter sigene skulle gøre således at hvis de er ude af spec så kan den ikke starte op med load på har jeg endnu ikke skiftet, da jeg ikke har nogle 1.5R modtande!! har sgu ellers så mange... men ikke lige 1.5R

Dem måler jeg til
R111 = 1.4
R112= 1.6
R113= 1.6

Så ikke meget ude af spec....ikke mere end det kan være min test ledninger der giver lidt udslag...

Prøver nu aligevel med tre nye modstande når jeg får dem

To be continued...
Mvh
Per Olsen
Se mit game room (OPDATERET 2019) - https://www.youtube.com/watch?v=RBDr0JaW7uw

perolsen

  • Indlæg: 235
  • Tilmeldt: tirs 19. dec 2006 21:16
  • Geografisk sted: Nordjylland
  • Highscores: 0
    Arcade winning challenges: 0

Re: Hantarex Polo 28 chassis - springer sikring

Indlægfre 7. jun 2019 15:18

Fik de tre nye modstande sat i...
stadig det samme problem :(

Pin 1 and 3 is er frigjort af print på flyback, 40W load på pin3 pad og chassis som ground

En lille video:
https://www.youtube.com/watch?v=W9xRywQSN1o
Mvh
Per Olsen
Se mit game room (OPDATERET 2019) - https://www.youtube.com/watch?v=RBDr0JaW7uw

Tilbage til Arcade

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Michael_Randers og 2 gæster